Aart-Jan 't Lam, jobcoach

Aart-Jan 't Lam, jobcoach

"Het is hun prestatie, niet de mijne"

"Als jobcoach ben ik er als het nodig is, maar ik loop mijn cliënten niet voor de voeten. Ik ondersteun mijn cliënten bij het vinden en behouden van een passende baan."

Aart-Jan 't Lam is trots op iedere cliënt die vooruitgang boekt. "Ik hang de vlag uit als mensen een vast contract krijgen. Of als cliënten doorgroeien naar een baan met een normaal salaris. Dat is echt hun prestatie, niet de mijne. Ik ben slechts op de achtergrond aanwezig, maar bied cliënten wel de zekerheid die ze nodig hebben."

"Als jobcoach móet je creatief zijn en mogelijkheden blijven zien. Het is leuk wanneer je een oplossing aan kan dragen waar zowel werkgever als de cliënt mee geholpen is. Het is erg solistisch werk. Je bent veel op jezelf aangewezen en moet beslissingen durven nemen. Aan de andere kant: je ontmoet als jobcoach ontzettend veel mensen en samen werk je aan het geluk van de cliënt. Het hebben van een baan geeft mensen zoveel voldoening. En kwaliteit van leven. Het is prachtig om daar aan bij te dragen."