Debby Meddick, teamcoach

Debby Meddick, teamcoach

"Ook iets kleins kan een groots effect hebben"

"Ik vind 'duurzaam' een vreselijk woord. Echt zo'n modewoord", zegt Debby Meddick lachend. Hoe ze zichzelf dan noemt? "Begaan met de planeet klinkt ook zo raar. Nee, noem mij maar gewoon milieubewust."

Debby Meddick is teamcoach bij intern coachingsbedrijf Synvol coachen. Daarnaast mag zij zich sinds kort Groene Doener noemen. "Een Groene Doener dat bèn ik gewoon, ook in mijn functie als als coach. Als ik mensen coach, kom ik echter niet met allerlei duurzame tips op de proppen. Als Groene Doener doe ik dat wèl. Maar op een leuke manier. Niet door medewerkers iets op te dringen, maar door duurzaamheid met humor ter sprake te brengen."

Niet printen als het niet echt nodig is, verwarming uit op plekken waar niemand werkt, carpoolen met collega's, afval scheiden. Voor Debby is het de normaalste zaak van de wereld, maar om zich heen ziet ze dat lang niet iedereen bij het belang stilstaat. "Mensen zeggen vaak: wat heeft het voor zin? De grote bedrijven vervuilen het meest. Wat maakt het uit of ik mijn afval scheid? Ik denk dat alle kleine beetjes helpen. Als heel veel mensen bij elkaar iets kleins doen, heeft dat uiteindelijk toch een groots effect."