Dries van Straten, cliënt

Dries van Straten, cliënt

"Ze houden me goed in de gaten"

Dries van Straten (59 jaar) zwierf door omstandigheden op straat toen hij op een dag, zo'n vijftien jaar geleden, zwaar werd mishandeld. Hij lag een week in coma, maar herstelde.  Er werd een woonplek voor hem gevonden in Hendrik–Ido-Ambacht op een woonlocatie van Syndion. "Ik woonde eerst ergens in Papendrecht, maar daar vond ik het naargeestig en ouderwets. Gelukkig kon ik al snel naar Hendrik–Ido-Ambacht."

"Nu woon ik al weer bijna vijf jaar zelfstandig, maar ze houden me goed in de gaten hoor bij Syndion.  Alhoewel, dat lukt ze niet altijd", lacht Dries. 

Vier dagen in de week werkt Dries op de Noorderkroonstraat in Dordrecht. Hij schildert en werkt in de tuin. "Voordat ik mishandeld werd, wist ik niet eens dat ik kon schilderen. Ik ben geen Salvador Dali, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Ik werk ook graag in de tuin. De koolmeesjes in een van de vogelkastjes hebben onlangs jongen gekregen, dat vind ik mooi."

Dries ervaart weinig hinder van zijn beperking. "Ik ben wel tevreden over mijn leven. Als ik kijk naar waar ik was en waar ik nu ben dan heb ik niks te klagen. Ik ben een taai baasje en in zekere zin heeft die nare ervaring mijn leven verrijkt."

Dries van Straten werkt als cliënt bij de Noorderkroonstraat van Syndion