Jannet van Herwijnen

Jannet van Herwijnen

"Je krijgt er zoveel voor terug!"

Ik ben Jannet van Herwijnen, 55 jaar en ik woon in Dordrecht. Ik ben sinds 2014 vrijwilligster bij de Stierstraat in Dordrecht. Ik kook elke dinsdagavond voor de cliënten. De cliënten helpen soms mee in de voorbereiding. Het weekmenu wordt door de cliënten gemaakt. Na het eten spelen we een spelletje of als het lekker weer is maken we een wandeling. Als het nodig is doe ik een paar boodschappen en soms gaan we een dagje met elkaar uit.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

Ik heb besloten om dit vrijwilligerswerk te gaan doen omdat ik werkloos ben. Ik wil mij toch nuttig maken in de maatschappij. Een vriend vertelde enthousiast over zijn vrijwilligerswerk bij Syndion en dat heeft mij doen besluiten om contact met jullie op te nemen.
Ik vind dit werk ontzettend leuk en waardevol omdat de cliënten zo blij met je zijn, ze zijn altijd vrolijk en als ze weten dat je komt  staan ze je al met een grote glimlach op te wachten. Je krijgt er zoveel voor terug, het is fijn om hulp en liefde terug te geven, het doet je goed!

Wat is je waardevolste herinnering aan het vrijwilligerswerk bij Syndion?

Er zijn zo veel waardevolle momenten! Bijvoorbeeld als iemand verdrietig is en je kunt hem of haar met een troostende arm helpen. Het zit vaak in eenvoudige dingen: een cliënt helpen met zijn kleding en samen een leuk gesprek hebben. Een verjaardagfeestje meevieren; die zijn altijd gezellig en leuk. Eigenlijk is het te veel om op te noemen.