Judith van Kalkeren-van Helden

Judith van Kalkeren-van Helden

"Samen in stilte genieten"

Tijdens een cursus die ze volgde, bezocht Judith van Kalkeren-van Helden De Buitenhof in Hardinxveld – Giessendam. Daar hoorde ze dat er vrijwilligers werden gezocht. Judith hoefde er niet lang over na te denken en besloot zichzelf aan te melden.

,,Ik ben niet zo creatief dus mijn voorkeur ging uit naar een sportieve activiteit." En die mogelijkheid was er. Judith zwemt nu een keer per maand met JanPiet.

,,In het water zie je niet wie de begeleider is en wie de persoon met een beperking. Iedereen is aan het genieten. Iedereen is hetzelfde. Dat is heel mooi om te zien."

Niet alleen JanPiet geniet tijdens deze ochtenden in het zwembad, ook voor Judith is het iedere keer weer een uitje. ,,Ik fleur er echt van op. Het geeft mij echt voldoening om iets voor een ander te doen."

Dat ze met dit vrijwilligerswerk ook een stap buiten haar comfortzone zet, vindt Judith alleen maar een groot voordeel. ,,Ik ben soms wat verlegen en niet zo'n prater en dan kunnen de ritjes in de auto best ongemakkelijk zijn. JanPiet praat namelijk ook niet veel. In het begin vond ik dat lastig, maar nu heb ik ontdekt dat JanPiet van muziek houdt, Elly en Rikkert. Ik zet tegenwoordig dus een cd'tje op. Dan genieten we samen. Want, zo weet ik nu, ook iemand die stil is kan het prima naar zijn zin hebben."

,,Pas is JanPiet ook een keer mee naar huis geweest om nog een potje te sjoelen. Zo kan hij zien waar ik woon en mijn kinderen maakten kennis met iemand die anders is dan anderen, maar zeker niet minder waardevol. Ik vind het belangrijk dat aan onze kinderen mee te geven."