Martie Hakkesteegt

Martie Hakkesteegt

"Ik haal hier erg veel voldoening uit."

Mijn naam is Martie Hakkesteegt, 64 jaar, geboren en getogen in Meerkerk. In de nieuwsbrief van onze kerk stond een jaar geleden een oproep om te koken voor de bewoners van de Meerkant. Ik hou van koken en heb mij aangemeld. Inmiddels kook ik ongeveer twee keer per maand een warme maaltijd. Ik kook thuis en breng de maaltijd naar de locatie toe. Als er veel bewoners zijn, helpt mijn vrouw ook mee, bijvoorbeeld met aardappels schillen of boontjes doppen. In overleg met de begeleiders en de andere vrijwilligers heb je de vrijheid om zelf een maaltijd te bedenken.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

Ik heb bewondering voor de begeleiders van jullie cliënten, die met hart en ziel hun werk blijven doen, ondanks minder prettige dingen, zoals de bezuinigingen in de zorg. Ik hou van koken en vind het dus leuk om voor iedereen lekker te koken. Dat er hierdoor geld vrijkomt dat op een andere manier benut kan worden, geeft me een goed gevoel. Door maaltijden te bereiden kan ik mijn steentje bijdragen aan de zorg voor deze groep mensen. Ik haal hier erg veel voldoening uit.

Wat is je waardevolste herinnering aan het vrijwilligerswerk bij Syndion?

Als je met de warme maaltijd bij de locatie aankomt, zijn de bewoners en de begeleiders erg dankbaar! Je ziet het aan de vrolijke gezichten van de bewoners als je voor het eten zorgt.

Ik maak onderdeel uit van een groep enthousiaste kookvrijwilligers. Ik vind het mooi dat we er samen voor zorgen dat de cliënten met regelmaat een lekkere, verse en gezonde maaltijd krijgen!