Wesley van der Linden

Wesley van der Linden

"Als vrijwilliger moet ik eigenlijk niks"

Wesley van der Linden studeert orthopedagogiek en loopt stage bij Syndion. Maar dat niet alleen; hij is ook als vrijwilliger te vinden op de Nicolaas Beetshof. Ik houd niet van mensen die alleen maar uit boeken leren en dan denken dat ze alles weten. Ik leer in de praktijk, onder andere als vrijwilliger, juist ontzettend veel."

Eens in de twee weken gaat Wesley zwemmen met een cliënt van de Nicolaas Beetshof. Ook is hij regelmatig op de groep te vinden om een spelletje te spelen of een wandeling te maken met een van de cliënten. ,,Het is een woongroep met heel veel verschillende soorten jongeren. De een is autistisch, de ander heeft het Syndroom van Down, maar er zijn ook cliënten met agressieproblematiek. Gek genoeg is het wel echt één groep. De saamhorigheid is groot."

Wat het grootste verschil is tussen hem en de begeleiding die op de Nicolaas Beetshof aanwezig is? ,,Ik moet niks", zegt Wesley adrem. ,,Ik hoef me bijvoorbeeld niet druk te maken over hun medicatie. Dat is de taak van de begeleiding. Natuurlijk ben ik wel verantwoordelijk als ik met een cliënt ga zwemmen en het is ook belangrijk dat je je afspraken nakomt, maar verder is het vooral gewoon leuk om vrijwilliger te zijn."