Wim Boom

Wim Boom

"Dan ga ik met een blij gevoel weer naar huis terug!"

Mijn naam is Wim Boom en ik woon in Nieuwland. Ik hou ervan om in mijn groentetuin te werken. Daarbij puzzel en lees ik graag. Ik ben gepensioneerd en sinds begin 2017 vrijwilliger voor Syndion op locatie Blokhuis in Hardinxveld-Giessendam. Ik verricht allerlei kleine klusjes voor zowel de dagbesteding als de woning. Bijvoorbeeld een spiegel ophangen, een oprijplaat voor een rolstoel maken, lijsten ophangen, etc. Ik kom meestal één keer per week en overleg met de begeleiding welke klusjes er liggen. Ik koop, in overleg, zelf het benodigde materiaal en ga dan aan de slag.

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

Mijn kleindochter loopt stage bij Blokhuis. Ze vertelde dat ze een vrijwilliger zochten voor kleine klusjes. Ze heeft mij gevraagd om dit op te pakken. Ik wil mij graag inzetten voor mijn medemens en ben blij dat ik dat op deze manier kan doen. Er is altijd tijd voor een kop koffie en een praatje, hierdoor voel ik mij altijd welkom.

Wat is je waardevolste herinnering aan het vrijwilligerswerk bij Syndion?

Vaak hoor ik de begeleiders zeggen dat ze blij zijn, dat de klusjes weer gedaan zijn. Dan ga ik met een blij gevoel weer naar huis terug!